Колаж TrueUA

Магнітні бурі в останні дні січня: чи прогнозуються сплески сонячної активності

У понеділок, 29 січня, підвищення магнітної активності, яке розпочалося 22 січня, нарешті пішло на спад. Однак вже завтра геомагнітна активність трохи підвищиться і на землян чекає сильна магнітна буря.

Про це йдеться у прогнозі сонячної та геомагнітної активності на 29-31 січня 2024 року, який опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Зазначається, що підвищення магнітної активності, яке почалося ще на початку минулого тижня, нарешті пішло на спад. Сьогодні, 29 січня, очікується помірна геомагнітна активність з К-індексом 3 (зелений рівень), яка вже завтра, 30 січня, вона підвищиться на 1 одиницю і перейде на жовтий рівень з К-індексом 4, який відповідає сильній магнітній бурі. Однак вже у середу, 31 січня, магнітосфера прийде до норми.

Додамо, що геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу — від показника 2 до 9. Чим вище К-індекс, тим сильніше буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

Майте на увазі, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у січні 2024 року очікується серія магнітних бур, які можуть негативно вплинути на самопочуття. Пік сонячної активності припав на першу декаду місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 29.01.2024 13:08