Фото: ілюстративне. Джерело: Національний комітет спорту інвалідів України

Майже чверть — дебютанти: скільки спортсменів представить Україну на Паралімпіаді-2024

На Паралімпіаді, яка пройде з 28 серпня по 8 вересня у Парижі, Україну представлять 140 спортсменів. Водночас 23% з них вперше виступлять на паралімпійських іграх. 

Про це повідомив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, пише "Дзеркало тижня".

Варто наголосити, що на паралімпійських іграх у Токіо Україну представляли 142 спортсмени. Тоді Україна показала свій другий найкращий результат за час виступів на Паралімпіадах, а у медальному заліку Україна закінчила виступ на шостому місці.

Зазначимо, що 11 серпня олімпійська збірна України завершила виступ на Олімпіаді-2024. В активі наших спортсменів 12 нагород — три золоті медалі, п'ять срібних та чотири бронзові.

За золотими медалями наші земляки повторили результат Олімпіади у Сіднеї-2000. Проте за загальною кількістю нагород це другий найгірший результат в історії нашої держави на літніх Олімпійських іграх. Більш невдалими для України стали Ігри в Ріо-2016, тоді було 11 нагород. За всю історію виступів на літніх Олімпійських іграх Україна здобула 151 нагороду.

Нагадаємо, раніше український боксер Олександр Хижняк, який став олімпійським чемпіоном Олімпіади-2024, розповів про те, куди витратить преміальні за вигране "золото". За словами спортсмена, він спрямує частину коштів на допомогу військовим. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.08.2024 14:37