Олександр Хижняк. Джерело: НОК України

На допомогу армії: Хижняк розповів, куди спрямує преміальні за "золото" Олімпіади-2024

Український боксер Олександр Хижняк, який став олімпійським чемпіоном Олімпіади-2024, розповів про те, куди витратить преміальні за вигране "золото".

Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня". 

"У мене ще не було часу спланувати, куди ці кошти витрачу. Звичайно, на підтримку та на допомогу нашим бійцям якусь частину обов'язково буде витрачено. Та я й до цього їх підтримував. Вдячний нашим військовим, які ціною свого життя захищають наш світ та спокій", — наголосив боксер.

Зазначимо, що у фінальному поєдинку Олімпіади-2024 29-річний уродженець Полтавщини переміг казаха Нурбека Оралбая роздільним рішенням суддів. Так, Хижняк приніс Україні третє "золото" на Олімпіаді, яка пройшла у Парижі.

Водночас за цю перемогу Хижняк отримав від держави призові у розмірі 125 тисяч доларів. Також додаткові преміальні у розмірі 100 тисяч доларів йому виплатить абсолютний чемпіон світу з професійного боксу Олександр Усик. Також Хижняк отримав сертифікат на мільйон гривень від Полтавської громади. 

Нагадаємо, раніше українські прикордонники зустріли Олександра Хижняка та чемпіонку світу з фехтування на шаблях Ольгу Харлан. Спортсмени повернулися додому після змагань у Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.08.2024 13:13