Фото: ілюстраційне. Джерело: ДПСУ

Українці вдвічі частіше підробляють документи для виїзду за кордон: у ДПСУ здивували статистикою

Цього року, у порівнянні з торішніми показниками, майже удвічі збільшилась кількість спроб незаконного перетину державного кордону. Йдеться про спроби громадян, які для перетину кордону використовують підробні документи.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, прикордонники удосконалюють методи виявлення фальшивок.

З початку 2024 року прикордонники виявили понад 700 сфальшованих документів. Водночас, за даними ДПСУ, на 6% збільшилася кількість виявлених транспортних засобів із підробленими, несправними документами, а також номерами агрегатів, які не відповідають записам у реєстраційних документах.

"Одним з інструментів протидії цьому є підготовлений і обізнаний персонал, що здійснює перевірку документів громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які перетинають державний кордон", — зазначили у ДПСУ.

У прес-службі додали, що підготовкою фахівців займаються досвідчені експерти головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ, які проводять для прикордонників навчальні курси. Зазначається, що до занять залучають військових, які виконують обов’язки в прикордонному наряді щодо перевірки документів, та спеціалістів з поглибленої перевірки документів.

Нагадаємо, 20 червня речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко повідомляв, що білоруський Держприкордонкомітет нібито зафіксував збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною. У відповідь Сили оборони заявили, що здійснюють захист своєї території від агресора і в цьому немає жодних провокацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 13:00