Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Білорусь фіксує збільшення українських військових на кордоні: у ДПСУ відреагували

Білоруський Держприкордонкомітет нібито зафіксував збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною. У відповідь Сили оборони заявили, що здійснюють захист своєї території від агресора і в цьому немає жодних провокацій.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, пише "Українська правда".

Він наголосив, що бачить позитив у тому, що прикордонний комітет Білорусі обізнаний з тим, що Україна захищає і захищатиме свої території від нападок ворогів. І це, власне, забезпечується Силами оборони України з різних підрозділів і з застосуванням всього наявного озброєння.

"Окрім цього наша держава також нарощує оборонні фортифікаційні спроможності на кордоні з Білоруссю. І жодних провокаційних дій в цьому не має. На відміну від Білорусі, яка, попри всі запевняння, підтримала країну-терористку в нічим не спровокованій війні й 24 лютого 2022 року зробила найголовнішу провокацію, дозволивши військам Росії зайти в Україну зі своєї території", — сказав Демченко.

Речник ДПСУ також наголосив, що поки Білорусь підігруватиме злочинним діям Кремля, цей напрямок залишатиметься для нас загрозливим, і Україна робитиме все залежне і необхідне, аби посилювати захист країни. 

"А що робити з окупантами, які заходять на нашу землю, українські воїни добре знають. Заява прикордонкомітету Білорусі з попередженням про якусь недопустимість провокацій на українсько-білоруському кордоні дивує. Краще б вони упередили свою головну провокацію", — додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, на початку квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до війни. До того ж диктатор повідомив, що наразі у Білорусі триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки. Хоча і зазначив, що РБ не хоче воювати, але все ж готується до війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2024 17:06