Ханно Певкур. Джерело: Facebook

У ЄС назвали цифру, скільки українських військових підготують до кінця року

Тренувальна місія Європейського Союзу з навчання українських військових (EUMAM) повинна збільшити цільовий показник кількості підготовлених українців.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур на засіданні Ради Євросоюзу. Він зазначив, що союзники України останнім часом повідомляють "хороші новини" про постачання боєприпасів та іншої зброї, що важливо з огляду на дії російських сил в Харківській області.

"Але на додаток до цього, я вважаю, ми повинні надіслати дуже чіткий сигнал Росії, а також Україні, що ми готові збільшити масштаб тренувальної місії", — додав він.

Естонський міністр оборони нагадав, що ЄС пообіцяв збільшити чисельність підготовлених у межах EUMAM українських військових із 40 до 60 тисяч.

"Це буде зроблено, але я вважаю, що цього недостатньо, тому що Росія чинить більший тиск. Це означає, що нам потрібно йти на ще більші кроки. Я вважаю, що правильно послати дуже чіткий сигнал про те, що ми підготуємо до 100 тисяч українських солдатів. Але, звичайно, це також означає, що українці мають дати нам солдатів, яких ми можемо тренувати", — заявив Певкур.

Місію EUMAM створено в жовтні 2022 року для допомоги в підготовці українських військовослужбовців. Її мандат наразі розрахований до листопада 2024 року, але очікується, що в липні його продовжать.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що в Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування літаків F-16. Загалом Амстердам погодився передати Києву 24 такі винищувачі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2024 21:19