Сабріна Сінгх. Джерело: "Голос Америки"

Що буде з навчаннями українських військових у США у зв’язку з браком коштів: відповідь Пентагона

Пентагон на сьогодні знаходить кошти з різних програм на продовження навчань українських військових у США та Європі. Але незабаром доведеться ухвалювати "жорсткі рішення".

Про це повідомив "Голос Америки" з посиланням на заяву заступниці прес-секретаря Пентагона Сабріни Сінгх.

"Ми не можемо просто відвернутися від тих українських військових, які прибувають чи в Європу, чи в США на навчання та відправити їх назад на війну", — сказала вона.

За її словами, є виділені гроші, наприклад, із програми Ініціатива сприяння безпеці України — довгострокової безпекової допомоги Україні.

"Так, це важлива місія. Відбувається комбінування різних частин фінансування, що допомагає підтримувати це навчання. Але якщо ми продовжимо працювати без належного фінансування, то наша армія зазнає ще більших витрат", — вважає Сінгх.

Водночас вона повідомила, що зараз той момент, коли армії доведеться ухвалити декілька жорстких рішень щодо того, звідки вони братимуть гроші.

"Можливо, з інших програм. Тож зараз важкий час не лише для України, але й для армії США", — підсумувала Сінгх.

Нагадаємо, що міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 20 лютого провели телефонну розмову з головою Пентагона Ллойдом Остіном, де обговорили з ним ситуацію на фронті та постачання боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 10:59