Фото: Pixabay

Поставки почнуться доволі швидко, щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, — Пентагон

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати Америки зможуть у короткі терміни надати Україні нові пакети військової допомоги після того, як Конгрес США ухвалить відповідний законопроект.

Під час брифінгу у Пентагоні посадовиця наголосила, що міністерство оборони США зазвичай могло зібрати необхідні системи озброєнь і боєприпаси упродовж кількох днів щоразу, коли виділявся черговий пакет допомоги. Цей раз не має стати виключенням.

"Як тільки Конгрес забезпечить нам ці повноваження (щодо фінансування допомоги, — ред.), я думаю, що ми зможемо достатньо швидко доправити PDA (пакети, виділені за розпорядженням президента, — ред.) українцям", — зауважила представниця оборонного відомства.

Вона також додала, що без відновлення допомоги США нашій державі доведеться вирішувати, які міста вона може втримати. Відтак, Київ потребує негайного фінансування. Посадовиця також пообіцяла, що Пентагон "продовжить закликати Конгрес виконувати їхню роботу".

"Якщо ми не отримаємо фінансування від американської Палати представників, ми не зможемо передавати критично необхідні пакети допомоги. Україна буде змушена обирати та ухвалювати рішення про те, які міста вона може утримувати", — сказала Сінгх.

Як відомо, минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону. Республіканці відмовилися підтримувати ініціативу. Вони вимагали жорсткіших заходів щодо охорони кордонів. Таким чином допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нагадаємо, що Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого. Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 00:16