Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров та Сирський обговорили із очільником Пентагону ситуацію на фронті і постачання боєприпасів

Міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський у вівторок, 20 лютого, провели телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

На своїй сторінці у соцмережі X очільник Міноборони розповів, що у ході перемовини було розглянуто останню інформацію про поточну ситуацію на фронті та подальший план дій.

"Разом із головнокомандувачем генерал-полковником Сирським щойно провів продуктивну розмову з Остіном. Генерал Сирський надав оновлену інформацію про поточну динаміку на фронті. Обговорювали загальне розуміння ситуації та план дій. У центрі уваги також були питання постачання боєприпасів", — написав Умєров.

Крім того, міністр наголосив, що наразі триває робота над нагальними потребами української армії та довгостроковим плануванням у форматі можливостей Контактної групи з питань оборони України.

Умеров і Сирський обговорили з Остіном ситуацію на фронті

Скріншот допису Рустема Умєрова у соцмережі X

Варто зазначити, що союзники України зустрілися у форматі "Рамштайн" 14 лютого. На засіданні партнери обговорили низку важливих питань, які посилять безпеку нашої держави. Йшлося, зокрема, про посилення протиповітряної оборони, дронів і артилерійських систем. За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, союзники провели плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей. 

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров 19 лютого провів телефону розмову з Міністром оборони Чеської Республіки Яною Черноховою. Сторони обговорили збільшення постачання артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 21:35