Фото: dsnews.ua

Майже всіх відправили на війну: у Росії закриються дві колонії для в’язнів

У Красноярському краї Російської Федерації найближчим часом закриються дві виправно-трудові установи, що входять до структури Головного управління Федеральної служби виконання покарань РФ. Це напряму пов'язано з війною в Україні, куди відправляють засуджених.

Про це на сесії регіонального парламенту повідомив уповноважений із прав людини в Красноярському краї Марк Денисов, пише The Insider.

Він виступав перед депутатами зі звітом про виконану роботу за 2023 рік та зазначив, що кількість скарг на роботу пенітенціарних установ у регіоні зменшилась рівно на чверть порівняно з 2022 роком. Щоправда, Денисов відразу визнав, що це пов'язано з тим, що самих ув'язнених поменшало, і через це навіть доводиться закривати самі колонії.

"Рожеве велике скорочення числа засуджених в умовах СВО підштовхнуло декого відрапортувати нагору про необхідність закриття пенітенціарних установ Росії з метою оптимізації, економії. Ці установи будуть закриті вже цього року та в нашому краї. З найвідоміших це установи в Арейському та Громадську", — зазначив Денисов.

Марк Денисов упевнений, що закриття колоній — тимчасове явище, і потім їх знову доведеться відкривати.

"Війна рано чи пізно закінчиться. Все повернеться на круги своя, адже соціальна структура суспільства не змінилася. Через п'ять років будемо мати переліміт порушень прав засуджених і болісно, втридорога розгортати нові пенітенціарні установи", — додав він.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Кремль більше не пропонує помилування засудженим новобранцям і суттєво змінює умови їхньої служби. Це сталось, ймовірно, у відповідь на скорочення кількості засуджених, які підходять для вербування у зусилля щодо формування російських сил.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, військовослужбовці російських підрозділів "Шторм-Z", найімовірніше, повертаються до бойових дій із незагоєними ранами та навіть після ампутацій кінцівок. Їх лікування проводять неналежним чином, поспішно та без дотримання відповідних норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 16:41