Еммануель Макрон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Макрон закликав переосмислити відносини з Росією після війни

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після війни доведеться "переосмислити відносини з Росією". Також потрібно знайти новий підхід до організації європейського порядку.

Про це він повідомив під час виступу, який цитує видання Le Monde.

"Нам доведеться подумати про нову форму організації для Європи та переглянути наші відносини з Росією після" війни в Україні", — сказав Макрон у неділю в Парижі під час "Зустрічі за мир", організованої Sant 'Egidio.

"Ми повинні мати достатньо фантазії, щоб думати про мир завтрашнього дня, мир в Європі в новій формі", — заявив Макрон на відкритті зустрічей цієї католицької громади, що знаходиться поблизу Ватикану.

Під час цих зустрічей, які зібрали релігійних, політичних та експертів, президент оцінив, що необхідно буде взяти до уваги "примирення з Балканами та реальність Європи в її географічній формі, яка не є ані Європейським Союзом, ані НАТО".

Макрон закликав "побудувати новий міжнародний порядок", тому що "наш сьогоднішній порядок є неповним і несправедливим", тому що "багатьох найбільш густонаселених країн не існувало, коли розподілялися місця".

Нам потрібен "порядок, де той чи інший не може блокувати інших і де країни гідно представлені, і, отже, робити це за допомогою набагато справедливіших органів, хай то буде Організація Об’єднаних Націй, Світовий банк чи Міжнародний валютний фонд".

"Я повернуся до цього тижня в ООН", — сказав президент Франції, який буде присутнім на Генеральній Асамблеї ООН у вівторок і середу.

"Мир можливий лише у співіснуванні" і "буде місце, земля, держава, співіснування, визнання існування кожного, визнання права жити в мирі кожного", — заявив Макрон, зазначивши, що "те, що сьогодні поставлено на карту на Близькому Сході, є ключовим".

Нагадаємо, 22 вересня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Сполучених Штатів Америки. Там гарант представить план перемоги України та проведе низку важливих зустрічей зі світовими лідерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2024 07:01