Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон збирає лідерів всіх партій в парламенті Франції, щоб обговорити війну в Україні: коли відбудеться зустріч

Президент Франції Еммануель Макрон збирає лідерів всіх партій в парламенті Франції, щоб обговорити війну в Україні. Зустріч планується на 7 березня.

Про це пише видання Le Figaro.

"Єлисейський дворець розіслав лідерам парламентських партій запрошення на зустріч у "форматі Сен-Дені", присвячену ситуації в Україні", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Макрон хоче обговорити тему війни в Україні з усіма політичними силами Франції. У зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр країни Габріель Атталь.

"Президент прийме у четвер, 7 березня, о 10:30 ранку всіх партійних лідерів із групою в парламенті у форматі "зустрічей у Сен-Дені", присвячених ситуації в Україні", — підтверджує видання.

Варто зазначити, що президент Франції прийняв лідерів партій у такому ж форматі в жовтні 2023 року, через кілька днів після нападів ХАМАС на цивільне населення в Ізраїлі. 

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 18:44