Фото: росЗМІ

Мали посилити наступ на Покровському напрямку: "Атеш" фіксує переміщення військових РФ під Курськ (відео)

Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Про це повідомляє партизанський рух "Атеш" у своєму Telegram-каналі.

Агент підпілля доповів про переміщення 10 КАМАЗів з особовим складом у Донецькій області. Після розвідки вдалося ідентифікувати підрозділ та з'ясувати, що вони прямували до місця відправлення для захисту Курська. 

"Росіяни намагаються всіма силами закрити дірку обороноздатності, тому змушені знімати особовий склад зі стратегічно важливих напрямків. Нещодавно 810 бригаду перекинули з Херсонського напрямку на Покровський для посилення", — йдеться у повідомленні руху "Атеш".

Нагадаємо, видання Politico зробило висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

За даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 17:41