Фото: Пул Первого

Марення диктаторів: про що говорили Путін і Лукашенко під час зустрічі

У п'ятницю, 17 лютого, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прилетів до Москви, де провів переговори із російським диктатором Володимиром Путіним.

Головні тези за результатами перемовин диктаторів:

  • товарообіг РФ та Білорусі за 2022 рік безпрецедентний — $50 млрд;
  • "Миролюбним" країнам не вдалося затиснути РФ і Білорусь, імпортозаміщення просувається;
  • 28 союзних програм РФ та Білорусі виконано на 80%;
  • все, про що домовлялися Росія та Білорусь у сфері оборони та безпеки на 2022 рік, виконано на 100%;
  • Білорусь готова вийти на виробництво штурмовиків за невеликої технологічної підтримки РФ.

Крім того, Лукашенко заявив, що Білорусь готова налагодити у себе виробництво штурмовиків Су-25, які Росія використовує у війні проти України.

"Ви колись в ЄврАзЕС поставили питання про кооперацію в галузі авіабудування. Так ось я вам повинен доповісти, що білоруси роблять для МС-21 і Superjet 100 (російські пасажирські літаки,  ред.) до тисячі вже комплектуючих. У нас три заводи. Два військових і один цивільний. Вони раніше були ремонтними. Сьогодні вже виробляють комплектуючі. І, як мені доповіли в уряді, готові вийти на виробництво літака Су-25 штурмовика, який себе добре в Україні показує, робоча конячка", — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, остання зустріч двох диктаторів відбулася наприкінці грудня 2022 року. Тоді у Петербурзі відбувалася неформальна зустріч лідерів держав СНД. Окрім того, на запрошення Путіна Лукашенко відвідав підмосковне Зоряне містечко – центр підготовки космонавтів імені Гагаріна, де проходив відбір кандидатів для польоту в космос з Білорусі.

Крім того, 19 грудня Путін прилетів до Мінська, аби взяти участь у переговорах з Олександром Лукашенком віч-на-віч. Також тоді до Мінська прибули російський міністр оборони Сергій Шойгу та російський міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2023 15:24