Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Марсохід Curiosity отримав серйозне пошкодження: у NASA показали фото

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору оприлюднило нові світлини, отримані камерою, встановленою на борту марсохода Curiosity, на яких видно значні пошкодження одного з його коліс апарата. Апарат працює на Марсі з 2012 року.

Як повідомляє Live Science, це пошкодження є наслідком того, що ровер вже впродовж 12 років пересувається суворим ландшафтом Червоної планети.

Апарат був спущений на поверхню Марсу 5 серпня 2012 року, і спочатку дослідники очікували, що Curiosity протримається в суворих умовах цієї планети лише два роки. Втім, витривалий марсохід перевершив очікування NASA та протримався на Червоній планеті 4323 марсіанських дні. У ході своєї дослідницької роботи, марсохід пройшов по поверхні планети 32 кілометри. 

"На зображеннях видно кілька великих розривів на сильно подряпаній шині колеса, включно з однією особливо великою діркою, яка показує внутрішні механізми колеса. Наразі незрозуміло, коли вперше з’явилися ці діри, чи інші колеса марсохода зазнали подібних пошкоджень", — зазначає видання.

Пошкодження коліс марсоходу

Пошкодження коліс марсоходу

Фото: NASA

У NASA зауважили, що хоч ці пошкодження можуть мати страшний вигляд, але Curiosity "все ще добре тримається". Так, наразі немає жодних ознак того, що марсохід найближчим часом зупинить свою роботу.

Нагадаємо, торік у квітні NASA показало середовище проживання на Марсі. Добровольці, які заселяються до будівлі, симулюють життя на Червоній планеті. Науковці вважають, що це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 07.10.2024 02:12
Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay