Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ілон Маск готується запустити перші космічні кораблі на Марс й озвучив терміни

Перші польоти на Марс можуть відбутись вже за два роки. Водночас перша висадка людей на Червоній планеті запланована через чотири роки.

Про це повідомив засновник компанії SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter). 

Так, за його словами, спершу на Марс будуть запущені безпілотні кораблі. Це необхідно, щоби перевірити надійність посадки. Він наголошує, що ця місія розпочнеться через два роки — 2026-го, коли відкриється наступне вікно для польотів із Землі на Червону планету.

"Якщо ці посадки пройдуть успішно, то перші польоти екіпажу на Марс відбудуться через чотири роки. Після цього кількість польотів зростатиме в геометричній прогресії з метою побудови самодостатнього міста приблизно через 20 років", — наголосив мільярдер. 

Маск зауважив, що наразі найбільші складнощі у компанії виникають з вартістю доставлення вантажу на Марс. Так, ціна постачання однієї тонни вантажу на Червону планету складає мільярд доларів. Він додає, що для того, аби побудувати на Марсі самоокупне місто, вартість доставлення тонни вантажу потрібно знизити до 100 тисяч доларів.

"Технологія має бути в 10 тисяч разів кращою. Це надзвичайно важко, але не неможливо", — зазначив Ілон Маск.

Він пояснив, що для польотів на Марс та Місяць у його компанії використовуватимуть ракету Starship, адже це повністю багаторазова транспортна система, призначена для перевезення як екіпажу, так і вантажу на орбіту Землі. Так, у SpaceX наголошували, що Starship стане "найпотужнішою у світі ракетою-носієм, яка коли-небудь була розроблена". За даними компанії Маска, вона зможе перевозити до 150 метричних тонн вантажу.

Нагадаємо, торік у квітні NASA показало середовище проживання на Марсі. Добровольці, які заселяються до будівлі, симулюють життя на Червоній планеті. Науковці вважають, що це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 09.09.2024 09:31