Масово грабують магазини на Запоріжжі: у Центрі нацспротиву розповіли про злочини "кадировців"

"Кадировці" почали грабувати "безхазяйні" офіси та магазини у Запорізькій області. Їх нещодавно перекинули на тимчасово окуповану територію.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що на окупованих територіях Запорізької області зафіксовано численні випадки, коли бойовики глави Чечні Рамзана Кадирова вламувались на територію офісів та магазинів, власники яких виїхали на підконтрольну Україні територію, і грабували їх.

За даними ЦНС, викрадене майно "кадировці" вивозять на територію Російської Федерації. Дана практика вже стала систематичною, а окупаційна "поліція" відмовляється реагувати на дані випадки.

Ситуація на фронті

Російська Федерація продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському (Харківська область), Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському (Донецька область) напрямках. Загалом, протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Завдав авіаударів в районі населених пунктів Чайківка та Кислівка Харківської області. Протягом доби вів безрезультатні наступальні дії в районі Масютівки.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. 

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безрезультатні наступальні дії в районі Білогорівки.  

"Завдав авіаційних ударів в районі Білогорівки Луганської області та Івано-Дар'ївки на Донеччині.  Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області", — повідомили у Генштабі.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник продовжує вести наступальні дії  в районі Бахмуту.

На Авдіївському напрямку противник вів безрезультатні наступальні дії у напрямку Красногорівки. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли Авдіївки, Первомайського та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Завдав авіаційних ударів в районі Мар’їнки. Водночас ворожих обстрілів зазнали населені пункти Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог обстріляв, зокрема, Вугледар та Пречистівку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний спростував російські фейки про нібито своє поранення. Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) показав відео з генералом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 20:13