Евакуація мирних мешканців з Авдіївки. Джерело: Нацполіція

Менше тисячі: українські військові назвали точну цифру цивільних, які залишаються в Авдіївці

Евакуація з Авдіївки, яку атакують рашисти, триває. Станом на вівторок, 30 січня, в місті залишається менше тисячі мирних мешканців.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. За його даними, станом на вечір 30 січня в Авдіївці залишається 976 мирних мешканців.

"Це ті, хто від початку "гарячої" фази війни свідомо залишились під обстрілами окупантів, відмовившись від евакуації. Було більше. Але потроху вивозимо народ. Спільно з волонтерами, "білими янголами" і рятувальниками", — написав Віталій Барабаш.

Три дні тому, 28 січня, в місті перебували 1014 цивільних. На початок січня цього року в Авдіївці було близько 1 170 людей. Станом на жовтень 2023 року, коли російські окупанти активізували штурми та обстріли навколо Авдіївки, в місті лишалось понад 1 600 людей.

Як розповідав начальник обладміністрації Вадим Філашкін, люди відмовляються виїжджати, бо не хочуть залишати свої домівки. В Авдіївку завозять гуманітарну допомогу, але з кожним днем дорога стає все небезпечнішою.

Декілька днів тому з Авдіївки виїхав останній лікар, який лишався у місті. Наразі в Авдіївці лишаються кілька медсестер.

За словами Віталія Барабаша, навколо Авдіївки окупаційні війська тиснуть по всіх напрямках, найактивніше штурмують стару частину міста, проте ані у місті, ані приміських районах боїв немає.

Нагадаємо, що, за даними британської розвідки, для російських загарбників Авдіївка, що на Донеччині, залишається пріоритетом. Окупанти штурмують місто з трьох сторін, намагаючись оточити населений пункт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 22:40