Фото ілюстративне зі соцмереж

Окупанти, ймовірно, захопили Табаївку, ЗСУ витіснили ворога з "Царського полювання" в Авдіївці, — ISW

Російські війська, ймовірно, захопили Табаївку Харківської області, просунулися на захід від Кремінної. Натомість українські бійці витіснили російські війська з ресторану "Царське полювання" в Авдіївці.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Рашисти продовжують наступальні операції на північний схід і на схід від Куп'янська, але не просунулися вперед. Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Петропавлівки.

Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що російські війська продовжують приділяти пріоритетну увагу Куп'янському напрямку і що бойова активність Росії інтенсивніша вздовж лінії Куп'янськ — Лиман, ніж навколо Бахмута.

Російські джерела стверджували, що російські війська просунулися на південний схід від Куп'янська 28 січня, але українські військові джерела поки що не підтвердили це.

Російські блогери кажуть, що підрозділи російської армії захопили Табаївку (на південний схід від Куп'янська) та панівні висоти у цьому районі після захоплення Крохмального. Російські джерела також розширили українську інтерактивну карту, на якій показано Табаївку під контролем Росії.

Окупанти нещодавно просунулися на захід від Кремінної. Відео з геолокацією, опубліковане 28 січня, показує, що російські війська просунулися на поле на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної).

Джерело: Institute for the Study of War

Джерело: Institute for the Study of War

Нещодавно російські війська підтвердили просування в районі Авдіївки на тлі позиційних боїв. Вони просунулися на північ від Степового та на південний схід від Первомайського.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Очеретиного, Новобахмутівки та Степового, біля самої Авдіївки, на захід від Авдіївки в районі Тоненького, на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного та Невельського.

Російські блогери стверджували, що російські війська розширили зону свого контролю біля ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки, однак українські військові заявили, що витіснили російські війська з ресторану "Царське полювання" та що російські війська постійно змінюють свою тактику на Авдіївському напрямку.

Джерело: Institute for the Study of War

Джерело: Institute for the Study of War

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що для російських загарбників Авдіївка, що на Донеччині, залишається пріоритетом. Окупанти штурмують місто з трьох боків, намагаючись оточити населений пункт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 07:22