Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Яку тактику використовують окупанти для захоплення Авдіївки: зведення британської розвідки

Для російських загарбників Авдіївка, що на Донеччині, залишається пріоритетом. Окупанти штурмують місто з трьох сторін, намагаючись оточити населений пункт.

Про це повідомляє британська розвідка у соцмережі X.

За даними британських експертів, Росія продовжує наступ на кількох напрямках з метою окупації Донбасу. 21 січня ворог захопив селище Крохмальне у Харківській області, а 18 січня село Веселе поблизу Бахмута. Проте, наголошують розвідники, це не мало для окупантів стратегічного значення.

"Довоєнне населення Веселого становило 102 особи, а Крохмального — 45. Це свідчить про продовження незначних поступових успіхів Росії, в той час, як Україна зосереджується на активній обороні", — йдеться у повідомленні розвідки.

У міноборони Британії переконані, що пріоритетом для росіян залишається Авдіївка: ворог здійснює тристоронній наступ, щоб оточити місто з півдня й півночі. Запеклі бої ведуться на околицях східного кварталу Авдіївки.

При штурмах Авдіївки армія РФ зазнала значних втрат у живій силі й бронетехніці завдяки ефективним ударам українських БпЛА.

"За повідомленнями, російські війська намагаються обійти українські укріплення, проникаючи на околиці міста через службові тунелі. Цей метод проникнення вони застосовують з жовтня 2023 року", — пише британська розвідка.

Інфографіка: британська розвідка

Військові зазначають, що контратаки ЗСУ стримують ворога від подальшого просування вглиб міста. Оскільки основний маршрут постачання залишається недоторканим, а українські сили проводять локальні контратаки, ймовірно, Авдіївка залишатиметься під контролем України протягом наступних тижнів.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом 26 січня відбили 20 атак загарбників неподалік Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще дев'ять атак в районах Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Нагадаємо, за даними голови Генерального штабу Сил оборони Естонії, війська країни-агресорки найближчими тижнями можуть спробувати атакувати позиції Збройних сил України в прикордонних районах Бєлгородської та Харківської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 13:17