Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росія може спробувати атакувати прикордоння Харківщини найближчими тижнями, — Генштаб Естонії

Війська країни-агресорки найближчими тижнями можуть спробувати атакувати позиції Збройних сил України в прикордонних районах Бєлгородської та Харківської областей.

Про це заявив голова Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Ееро Ребо, передає ERR.

За словами військового, росіяни можуть спробувати піти у наступ на прикордонні Харківської області для того, щоб відвернути увагу українських військових від Куп'янського напрямку, який перебуває під основним ударом російських військ.

Ребо наголосив, що на сьогодні найактивніші бої точаться в районі Бахмута, Авдіївки та Донецька. 

"І цілком очевидно, що основний наголос у наступі робиться на Авдіївку, де, за повідомленнями, путінські підрозділи також були помічені як такі, що проводять розвідку і різні маневри всередині міста. Але це не означає, що їм вдалося прорватися або що вони перешкоджають логістиці українських збройних сил", — сказав полковник.

Голова Генерального штабу Сил оборони Естонії зазначив, що на Запорізькому напрямку активні бої йдуть переважно на південь від Великої Новосілки, де жодна зі сторін не просувається вперед. Водночас на Херсонському напрямку українські підрозділи утримують плацдарм на східному березі Дніпра, зв'язуючи там підрозділи армії країни-агресорки, які не змогли відтіснити українців, попри різні спроби наступу.

Нагадаємо, представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки капітан Андрій Рудик заявив, що російські військові дедалі частіше застосовують хімічну зброю на фронті, зокрема, в їхньому арсеналі з'явився новий вид гранат з отруйними речовинами.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 25 січня на лінії фронту відбулося 82 бойових зіткнення. Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку та намагається вибити наші підрозділи з лівобережжя Херсонщини. Водночас підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння  і військової техніки та ще по одній важливій цілі противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 19:32