Фото: Сергій Сухомлин. Джерело – zt-rada.gov.ua

Мер Житомира Сухомлин достроково склав повноваження

У четвер, 19 вересня, депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Сухомлина. Містом керуватиме секретар Житомирської міськради Галина Шиманська. 

Про це повідомляє "Укрінформ". Сухомлин зазначив, що це рішення приймалося декілька тижнів і воно було складним для нього. 

"Поки що не можу сказати, у зв'язку з чим воно приймається. Наступного тижня вже зможу більше сказати... Неодноразово в інтерв’ю і на виборах я казав, що не хочу назавжди залишатися міським головою, тому що іноді втрачаєш мотивацію, і точно ти не найрозумніший в цьому місті. Але дуже було важливо робити те, чого до тебе ніхто не робив", — йдеться у заяві Сухомлина.

За словами мера Житомира, він збирався вступити до лав Збройних сил, вже пройшов ВЛК, але не отримав погодження від Генштабу, тому отримав іншу пропозицію.

"Коли я йшов на цю посаду, у мене було бажання працювати, аби Житомир був першим. Сьогодні Житомир — перший із заміни вуличного освітлення, місто було першим із невідключень електроенергії під час повномасштабної війни. За різними рейтингами наше місто лідирує за рівнем підтримки ЗСУ. У Житомирі найнижчі втрати в тепломережі в Україні. Ми першими запровадили електронний квиток. Це дуже складна робота і були помилки, адже вони є в тих, хто робить", — резюмував Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 19 вересня народний депутат Юрій Камельчук написав заяву про вихід із партії "Слуга народу". Його не влаштовують процеси, які відбуваються у політичній структурі.

Також народний депутат Мар'яна Безугла 17 вересня вирішила звільнитися з посади заступника комітету Верховної Ради з питань оборони. Вона перейде до комітету з питань зовнішньої політики.

Раніше Мар’яна Безугла за власною заявою вийшла з фракції "Слуга народу". Політикиня звинуватила депутатів своєї фракції в тому, що вони "підкилимно об’єднуються з опозицією в питаннях саботажу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 20:13