Фото: Pixabay

Mercedes відмовляється від повного переходу на електромобілі: у чому причина

Mercedes Benz Group AG відмовляється від амбітних цілей щодо переходу на електромобілі. Це рішення було ухвалено тому, що зниження продажів електроавтомобілів змушує виробника автомобілів класу "люкс" використовувати в найближчому майбутньому перевірені двигуни внутрішнього згоряння.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Трансформація може зайняти більше часу, ніж очікувалося", — заявив генеральний директор Mercedes Benz Ола Калленіус.

Він зазначає, що компанія продовжить виробляти авто з двигунами внутрішнього згоряння та гібридні автівки до 2030-х років, якщо на це буде попит. Це рішення виникло після того, як виявилось, що продажі дорогих електричних моделей авто, таких як седани EQS і EQE, є низькими. Прибуток завдяки продажам авто топового рівня — це ключова частина стратегії компанії зі збільшення прибутку. 

Зазначається, що прибуток компанії впав до 9% у першому кварталі, що є найнижчим показником за більш ніж два роки й нижчим за довгостроковий діапазон. У першому кварталі постачання електромобілів Mercedes впали на 8%, водночас компанія BMW продемонструвала зростання продажів повністю електричних автомобілів свого виробництва на 41%.

"За два роки, що минули відтоді, як Калленіус оголосив про план зосередитися на автомобілях високого класу, сподіваючись побачити зростання вартості Mercedes, капіталізація компанії практично не змінилася і наразі становить 76,3 мільярда євро з 67,7 мільярда євро", — вказує Bloomberg.

Важливо зазначити, що Mercedes — не єдиний автовиробник, який натрапив на труднощі через зниження попиту на електромобілі. Деяких покупців відштовхує той факт, що уряди багатьох країн припинили прибуткові субсидії. Не підвищують популярності електромобілів і проблеми з інфраструктурою зарядних станцій, які так і не вирішили.

Для прикладу можна навести китайський ринок, де понад 90% топових автомобілів S-класу від Mercedes і BMW 7-ї серії все ще замовляються з двигунами внутрішнього згоряння.

Нагадаємо, у березні Mercedes-Benz заявляв про відкликання понад ста тисяч своїх позашляховиків. Це було пов'язано із дротом заземлення на 48 вольтів, що може викликати пожежу в авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 12.05.2024 03:33