Меркель завершує кар'єру

29 ЖОВТНЯ 2018 18:10

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовляється від керівництва Християнсько-демократичного союзу і має намір піти з поста глави уряду після завершення нинішнього терміну повноважень, повідомляє Euro News. Про це вона оголосила за підсумками наради керівництва ХДС:

«На наступному з'їзді ХДС у Гамбурзі в грудні я не буду висуватися на пост голови ХДС Німеччини. Цей четвертий термін моїх повноважень федерального канцлера Німеччини буде останнім. У 2012 на виборах в Бундестаг я не претендуватимуть на посаду голови уряду від Християнсько-демократичного союзу, я не буду кандидатом в Бундестаг. І додам для протоколу: я більше не будуть боротися за державні посади».

Своє рішення Меркель пояснила тим, що вона приймає всю повноту відповідальності за провали партії на земельних виборах в Баварії і Гессені. Там ХДС / ХСС втратили значну частку підтримки виборців. За словами Меркель, йдеться про кризу довіри до партії і уряду. Відмова від дострокової відставку з поста канцлера вона пояснила небажанням потрясати країну новими виборами всього через півроку після початку нинішнього мандата уряду.

Ангела Меркель керує ХДС 18 років, на чолі уряду вона знаходиться з листопада 2005 р.

Політика, 29.10.2018 18:10