Фото ілюстративне. Джерело: root-nation

Месенджер Signal зробив ще один крок для збільшення приватності спілкування

Месенджер Signal дозволить користувачам спілкуватися з іншими людьми у застосунку, не повідомляючи їм номер свого мобільного телефону.

Про це повідомила прес-служба додатка Signal.

"Місія й основний фокус Signal — приватне спілкування. Протягом багатьох років Signal зберігав повідомлення приватними, інформацію профілю (наприклад, ваше ім'я та фото профілю) приватною, ваші контакти приватними та ваші групи приватними, а також багато іншого. Тепер ми робимо ще один крок вперед, роблячи ваш номер телефону в Signal ще більш приватним", — йдеться у заяві.

Таким чином, номер телефону більше не буде видимим для всіх у Signal.

"Якщо ви використовуєте Signal, то ваш номер телефону за замовчуванням буде недоступний для всіх, з ким ви спілкуєтеся в чаті. Люди, у яких ваш номер збережено в контактах телефону, все одно бачитимуть ваш номер, оскільки вони вже знають його. Якщо ви не хочете надавати свій номер телефону для спілкування в чаті Signal, ви можете створити унікальне ім'я користувача, яке ви можете використовувати замість нього", — йдеться у повідомленні.

Компанія пояснила, що ім'я користувача — це не ім'я профілю, яке відображається в чатах, "воно не є постійним, і його не бачать люди, з якими ви спілкуєтеся в Signal".

Також користувач зможе створити QR-код або посилання, яке буде спрямовувати людей на його імʼя користувача. Це дозволить іншим людям швидко звʼязуватися з ним у застосунку Signal без потреби вводити номер телефону.

Функція наразі перебуває на бета-тестуванні, і стане загальнодоступною протягом найближчих тижнів. При цьому для реєстрації в застосунку Signal користувачу все одно потрібно буде вказати номер свого мобільного телефону.

Нагадаємо, що месенджер Telegram улітку започаткував нову функцію Stories. Користувачі відтоді можуть визначати аудиторію, хто зможе бачити кожну зі Stories. Історії відображаються у верхній частині списку чатів за аналогією з Instagram і Facebook.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.02.2024 19:37