Такий вигляд має зруйнований бойовими діями Вовчанськ. Джерело: armyinform

Мета — розширення зони контролю: у ЗСУ розповіли, яка зараз ситуація поблизу Вовчанська

Російські окупанти намагаються розширити зону контролю у Вовчанську Харківської області. Натомість Збройні сили України вдарили по рашистах поблизу Сотницького Козачка.

Про це повідомили в Telegram-каналі оперативно-тактичного угруповання "Харків", в операційній зоні якого російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України.

"У Вовчанську ворог переміщує особовий склад, веде наступальні дії з метою розширення зони контролю у північній і центральній частинах міста, застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А з району Шебекино", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що в районі Глибокого противник здійснює заходи логістичного забезпечення, провів розподіл і розосередження особового складу по бойових позиціях, активізував проведення повітряної розвідки за допомогою БпЛА.

Під час перегрупування окупантів у прикордонних районах Росії поблизу Сотницького Козачка Сили оборони України завдали вогневого ураження по особовому складу противника.

"Протягом минулої доби відбулося шість бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ шість авіаударів, використавши шість КАБів і 11 некерованих авіаційних ракет. Окупанти також завдали 34 удари дронами-камікадзе та 468 разів обстріляли наші позиції. Цієї доби відбулося п’ять бойових зіткнень, чотири з яких іще тривають. Сили оборони України адекватно реагують на дії противника, на загрозливих напрямках посилюють підрозділи, що обороняються, та продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів", — розповіли в угрупованні "Харків".

Там додали, що втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 105 осіб. Також на цьому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 40 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • один танк;
  • 10 артилерійських систем;
  • сім автомобілів;
  • п’ять одиниць спеціальної техніки;
  • 17 БпЛА.

Також знищено:

  • 67 укриттів особового складу противника;
  • один пункт зберігання боєприпасів;
  • один стартовий майданчик БпЛА.

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Росії", — підсумували в оперативно-тактичному угрупованні "Харків".

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 582 тисячі своїх військових. За минулу добу ця цифра збільшилася приблизно на 1 170 мертвих окупантів. Окрім того, українські воїни знищили купу російської бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2024 13:15