Скріншот з відео

"Ми не розігруємо карту для переговорів": Зеленський назвав цілі операції в Курській області

Україна не планує розігрувати карту з операцією Сил оборони в Курській області для майбутнього діалогу з Російською Федерацією. Вона виконує інші стратегічні цілі на тлі війни з агресором.

Таку заяву під час прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що операція на Курщині складна, але вона йде за нашим планом. Також вже є важливі результати цієї операції, які наразі залишаться у таємниці. Зеленський, зокрема нагадав про обмінний фонд, який суттєво поповнюється завдяки операції в Курській області.

"Передусім — обмінний фонд, він поповнюється, це позитив. Друге — це зупинення операції РФ на півночі, превентивний удар. Наша операція виконала цю задачу", — заявив Зеленський.

Український президент зазначив, що операція в Курській області запобігла наступу окупантів на Сумщину.

"Ми запобігли оточенню частини Сумської області та бажанню окупувати Суми. Хтось казав, що ми розігруємо це як карту для діалогу. Ми не розігруємо ніяку карту", — наголосив Володимир Зеленський.

Президент також запевнив, що всі поставлені Києвом досягнуть своїх цілей.

"Що стосується всіх цілей операції, я вірю, що вони всі будуть досягнуті. Їх більше, ніж я назвав публічно", — резюмував Зеленський.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, Збройні сили України продовжують просування у районі Суджі в Курській області Росії. Проте бої тривають вздовж всієї лінії фронту.

Своєю чергою адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена обговорює, чи слід допомогти Україні у розширенні захоплених територій в Курській області.

Нагадаємо, російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2024 16:58