Фото: Telegram Ганни Маляр

"Ми просуваємось": у Міноборони розповіли про ситуацію на різних ділянках фронту

Українські військові просунулися на південному фланзі довкола Бахмута. Водночас на північному — тривають запеклі бої.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону. Посадовиця зауважила, що в самому Бахмуті ворогу важко пересуватись та неможливо вийти з міста. 

"Водночас ворог наступає на Лиманському, Авдіївському та Мар‘їнському напрямках. Там дуже гаряче, але просунутись противник не може. На півдні маємо просування. Деталі згодом", — зауважила Маляр.

Крім того, Маляр пояснила, що один із важливих критеріїв для оцінки подій на фронті — це кількість знищеного особового складу ворога, техніки та місць компактного скупчення російських військових. А не кількість кілометрів, на яку просунулися ЗСУ.

"Два тижні поспіль і на півдні, і на сході наші військові знищують близько 100 місць компактного скупчення російських військових. Щотижня наші знищують не менше 10 пунктів управління ворога, близько 20 складів зброї. За минулий тиждень тільки на південному напрямку знищено близько 120 одиниць техніки РФ", — сказала вона

Посадовиця додала, що просування вперед відбувається, але деякі речі не повідомляються одразу з огляду на безпекову ситуацію.

Нагадаємо,  4 липня ворог здійснив спробу проникнення через державний кордон України на Сіверському та Слобожанському напрямках. Спроби проривів були невдалими, окупанти зазнали втрат та були вимушені відступити. Для прикриття відходу диверсійно-розвідувальна група застосувала ствольну та реактивну артилерію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 22:43