Фото: ДБР

Мільйонні обороти: ДБР затримало в Києві наркоділків, які виробляли та збували психотропи (фото, відео)

У столиці викрили сімох зловмисників, які облаштували дві лабораторії з виробництва психотропних речовин. Лабораторії функціонували приблизно два роки й були розміщені в орендованих квартирах.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відзначимо, у кожного з семи зловмисників були свої роль та завдання: два "лаборанти" виготовляли амфетамін та канабіс, решта — шукали клієнтів та продавали наркотики в Києві та області. Щомісяця фігуранти збували близько одного кілограма психотропів, отримуючи понад пів мільйона гривень.

Правоохоронці провели 15 санкціонованих обшуків, під час яких вилучили лабораторне обладнання, прекурсори для синтезу п'яти тисяч доз наркотиків, 20 літрів та п'ять кілограмів хімічних реактивів, амфетамін, канабіс, гроші тощо.

Чотирьом учасникам групи повідомили про підозру в незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 307 КК України). 

"Двох з них затримано та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Питання щодо затримання решти учасників групи вирішується", — зазначили в ДБР.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Затримання наркоділків у Києві

Нагадаємо, під суд відправили трьох чоловіків, які вирощували та переробляли культивовані рослини конопель​Розфасовану "продукцію" вони постачали через поштові відправлення в Донецьку та Харківську області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.04.2023 10:19