Фото: сайт Міністерства оборони України

Міністерство оборони створило Департамент охорони здоров’я: хто його очолив

Міністерство оборони створило власний департамент охорони здоровʼя, який очолила Оксана Сухорукова. Раніше вона працювала у Міністерстві охорони здоров'я.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Оксана Сухорукова відповідатиме за побудову політик у всьому, що стосується системи охорони здоров’я в Збройних силах України. Ми лише на початку цього шляху і дуже розраховуємо, що професійна спільнота із великим досвідом буде для нас дороговказом і підтримкою", — сказала заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Зазначається, що Оксана Сухорукова — колишня волонтерка й співробітниця МОЗ із досвідом запуску медичної реформи. Як заявили у Міноборони, основним її завданням у відомстві буде швидкий запуск роботи департаменту.

Оксана Сухорукова

Оксана Сухорукова. Фото: Міністерство оборони України

Довідка: З 2014 року Сухорукова — співзасновниця благодійного фонду Свої, що надає військовослужбовцям гуманітарну допомогу. З 2018 по 2020 рік вона працювала у Міністерстві охорони здоров’я директоркою директорату медичних послуг і брала участь у запуску медичної реформи. У 2021−2022 роках працювала директоркою департаменту моніторингу Національної служби здоров’я України.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони може з'явитися нова посада — військовий омбудсмен. Її появу анонсував голова відомства Рустем Умєров. Людина, яка очолить цей напрямок, займатиметься військовими потребами народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 04:13