Фото: Офіс президента

Умєров анонсував створення нової посади у Міноборони

Новопризначений міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що у відомстві може з'явитися нова посада — військовий омбудсмен. Він займатиметься військовими потребами народу.

Про це Умєров повідомив на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зосередимося на людських життях, ми зосередимося на наших людях. І саме тому ми, ймовірно, запровадимо нову посаду, яка називається військовим омбудсменом, яка займатиметься військовими потребами народу і наших воїнів", — сказав він.

Умєров наголосив, що це право воїна — бути екіпірованим, мати все необхідне для війни і виграти війну. Міністр запевнив, що все необхідне буде закуплено, і Україна виграє.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада схвалила призначення Рустема Умєрова на посаду очільника Міноборони. До цього він очолював Фонд державного майна. Серед першочергових планів нового очільника Міноборони — аудит всіх напрямів та українське оборонне виробництво. 

Президент Володимир Зеленський, представляючи Умєрова у Міноборони, заявив, що потрібна нова субʼєктність відомства, адже воно відповідає за координацію всього сектору оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 04:44