Фото: сайт президента

Зеленський представив нового міністра оборони України і озвучив його першочергові завдання (відео)

У четвер, 7 вересня, президент України Володимир Зеленський представив нового міністра оборони України Рустема Умєрова. Він також окреслив завдання, які стоять перед ним зараз.

Відповідне звернення з'явилось у Telegram Зеленського. Глава держави наголосив, що потрібна нова субʼєктність Міністерства оборони, адже це відомство, яке відповідає за координацію всього сектору оборони.

"Український воїн — це ключовий пріоритет сил оборони. Якщо для блага та міцності воїна потрібні зміни в діяльності сил оборони, значить, такі зміни повинні бути миттєвими. Це стосується всього, від бюрократичних процедур, які забирають час та енергію воїнів, до забезпечення наших воїнів", — сказав президент.

Глава держави заявив, що усе, що може бути оцифроване, має бути оцифроване, а кожна бюрократична процедура, яка може бути скасована, має бути скасована. 

"Кожна річ, яка може вберегти життя та здоровʼя воїнів, має бути знайдена й поставлена в українські війська. Потрібна нова філософія ставлення до українських воїнів: люди — це не витратний матеріал. Їхній час та сили — це цінність держави", — сказав Зеленський.

За словами президента, Сили оборони України мають найбільший у світі досвід успішного захисту в сучасній війні. 

"Усе, що дає такий захист, має працювати на кожного українського воїна, на нашу державу загалом і на безпеку наших партнерів. Цим потрібно займатися. Цілеспрямовано. Це стосується всього, від тренування воїнів до медичного забезпечення бригад, від забезпечення бою до комунікації з рідними наших воїнів", — наголосив він.

Зеленський також підкреслив, що суспільство має довіряти рішенням міністерства.

"Потрібно більше довіри. Довіри до рішень, які ухвалюються, довіри до закупівель, які проводяться, довіри до постачання, яке заплановане та здійснюється, і довіри до комунікації між підрозділами та необхідними їм ланками системи оборони України. Упевнений, що Рустем Умєров здатен це забезпечити", — додав президент України.

Що відомо про Рустема Умєрова

Рустем Енверович Умєров народився в 1982 році в Самарканді Узбецької РСР, в сім’ї вихідців з Алушти (Крим, Україна). Етнічний кримський татарин і мусульманин. Закінчив Кримську гімназію-інтернат для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Стипендіат за Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США. Має диплом бакалавра за спеціальністю "Економіка". Здобув диплом магістра за спеціальністю "Фінанси" у Національній академії управління. Рустем Умєров одружений та виховує трьох дітей.

Рустем Умєров розпочав свою кар’єру в компанії lifecell, обіймаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. Керував напрямками юридичної підтримки та логістики. Паралельно почав в цей час займатись інвестиційною діяльністю. У 2013 році разом із братом Асланом Омєр Киримли заснували інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation Компанія ASTEM управляє інвестиціями у сферах комунікацій, інформаційних технологій та інфраструктури. У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Голос" номером 18 у списку як безпартійний. Член однойменної фракції.

Рустем Умєров

Фото: Офіс президента України

Рустем Умєров очолював Фонд державного майна з 7 вересня 2022 року.

Нагадаємо, Рустем Умєров зробив перші рішучі заяви після обрання на посаду міністра оборони. Наголосив на важливості вдосконалення роботи військово-лікарських комісій, цифровізації та збільшення оборонних контрактів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2023 13:23