Борис Пісторіус. Джерело: lemonde

Міністр оборони Німеччини перед "Рамштайном" зробив заяву про передачу Taurus Україні

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що дебати про постачання крилатих ракет Taurus Києву можуть відвернути увагу від основних потреб для оборони України.

Про це повідомляє Tagesschau.

Пісторіус зазначає, що Україні потрібніші системи протиповітряної оборони, далекобійна реактивна артилерія та достатня кількість боєприпасів. Також він застеріг, що дебати про Taurus лише шкодять.

"Перш за все, ця дискусія вже кілька місяців доводиться до крайності. Це право кожного, хто цього хоче. Ми не повинні були доходити до того, щоб виключити його раз і назавжди. Однак я вважаю, що має бути зрозуміло, що підтримка України в інших галузях важливіша", — наголосив Борис Пісторіус.

Додамо, що Україна ще торік просила Німеччину передати далекобійні ракети Taurus, адже вони можуть знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Проте канцлер Німеччини Олаф Шольці виступає категорично проти передання Києву цієї зброї. Він пояснив, що ракети Taurus — це зброя дуже далекої дії, і "те, що роблять англійці та французи в плані контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині".

Нагадаємо, раніше Велика Британія пропонувала Німеччині круговий обмін озброєннями. Лондон пропонував Берліну передати їм німецькі ракети Taurus, а в обмін на це британці передадуть Україні власні ракети Storm Shadow. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 12:04