Колаж TrueUA

Шольц вкотре відмовився постачати Україні далекобійні ракети Taurus: заява німецького канцлера

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Олаф Шольц вкотре повторив, що не підтримує передачу Україні далекобійних ракет Taurus.

Так, у середу, 13 березня, під час "години запитань і відповідей" у Бундестазі він, крім цього, відкинув звинувачення опозиції в недовірі до українських партнерів, які досі чітко дотримувалися всіх своїх зобов’язань перед західними постачальниками озброєнь, пише "Укрінформ".

"Ми довіряємо Україні! Те, що ми є другим найбільшим за обсягами надання підтримки партнером, — це показник великої довіри", — сказав Шольц.

Окрім того, Німеччина, за словами Шольца, далеко попереду інших країн в постачанні Україні багатьох систем озброєнь. Він додав про необхідність гарантувати неучасть Німеччини у війні, а застосування таких ракет, на думку Шольца, "неодмінно потребує участі німецьких солдатів". За його словами, це неприпустимо, навіть якщо солдати не будуть фізично перебувати на території України. Також він зауважив, "що це було б безвідповідально і не лише призвело б до ескалації конфлікту, а й означало б безпосередню участь у війні".

"Для мене відправка в Україну ракет виключена… Це межа, яку я як канцлер не можу перетнути", — сказав Шольц. 

Він наголосив, що наразі Україна потребує більше боєприпасів й ППО. Голова уряду Німеччини наголосив на важливості продовжувати підтримувати Україну, "щоб вона могла захищати себе", і запевнив, що уряд і парламент його країни "все зроблять для цього".

"Це також думка інших відповідальних політиків у Європі", — запевнив канцлер Німеччини.

Нагадаємо, раніше Велика Британія закликала Німеччину надати Києву ракети великої дальності Taurus. Британці посилили лобіювання передачі Україні далекобійних ракет Taurus, радіус дії яких становить 300 миль (приблизно 482 км), що вдвічі перевищує дальність англо-французької системи озброєння Storm Shadow/Scalp, яку вже є на озброєні української армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2024 01:55