Тобіас Більстрьом. Джерело: diepresse

Міністр закордонних справ Швеції не зміг в’їхати в Україну через курйозну обставину

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом не зміг потрапити в Україну на неформальну зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу. На польсько-українському кордоні з’ясувалося, що він забув паспорт.

Про це повідомив Die Presse. Посилаючись на власні джерела в дипломатичних колах, шведські журналісти стверджують, що Більстрьома не впустили в країну на польсько-українському кордоні, адже він не мав зі собою паспорту.

На засіданні також не було міністрів закордонних справ з Угорщини, Польщі та Латвії.

Зокрема, угорець Петер Сійярто відмовився від участі зі самого початку. Міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Карінш не приїхав до Києва через захворювання на коронавірус.

Так само з'являлися повідомлення про коронавірусну хворобу польського міністра Збігнєва Рау. Однак згодом він у коментарі медійникам Польщі назвав однією з причин своєї відсутності на засіданні "спад у польсько-українських відносинах".

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Києва для участі у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС заявила, що Європейський Союз незабаром розшириться від Лісабона до Луганська.

За її словами, європейські друзі та партнери підтримуватимуть Україну на цьому шляху. У цьому зв’язку вона також наголосила, що Україна спроможна проводити дивовижні реформи на тлі жахливої російської агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2023 13:35