Анналена Бербок. Джерело: OstWest

Євросоюз розшириться від Лісабона до Луганська, — очільниця МЗС Німеччини Бербок

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Києва для участі у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС заявила, що Європейський Союз незабаром розшириться від Лісабона до Луганська.

Про це повідомила "Європейської правди" з посиланням на розмову гості з Німеччини з журналістами.

"Майбутнє України — у Європейському Союзі, у нашій спільноті свободи, і незабаром вона розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує своїх людей, вона також розширює свій шлях у ЄС", — зазначила міністр.

Бербок запевнила, що європейські друзі та партнери підтримуватимуть Україну на цьому шляху. У цьому зв’язку вона також наголосила, що Україна спроможна проводити дивовижні реформи на тлі жахливої російської агресії.

"Це речі, такі як зміна законодавства у сфері юстиції, у сфері медіа, але також які стосуються боротьби з корупцією, і про це ми відкрито говоримо з нашими партнерами тут, в Україні, що ми разом можемо розширювати цей шлях", — додала Бербок.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула в Україну вдруге цієї осені.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Влаховський, який теж приїхав до Києва на цю зустріч із колегами з країн Євросоюзу, висловив солідарність із боротьбою України проти Росії. Однак у зв’язку з перемогою на парламентських виборах проросійської партії Роберта Фіцо йому доведеться піти у відставку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.10.2023 16:08