Фото: dev.ua

Міноборони не підтримало законопроект про продовження термінів на оновлення даних

Українське Міноборони не підтримує збільшення термінів оновлення даних у територіальних центрів комплектування для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів. Крайньою датою для цього залишається 16 липня 2024 року.

Про це йдеться у листі міністра Рустема Умєрова Верховній Раді  від 25 червня, пише "Українська правда".

"У Міністерстві оборони України, в межах компетенції, з урахуванням проведеного аналізу уточнення даних громадянами України через електронний кабінет, центри надання адміністративних послуг та шляхом особистого прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, додатково опрацьовано проєкт Закону України "Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних", реєстраційний № 11305 від 29.05.2024, поданий народним депутатом України Ар’євим В.І. та іншими народними депутатами України, який не підтримується", — прописано у листі Міноборони.

Варто зазначити, що попередній лист Міністерства оборони від 24.06.2024 № 220/8804 Умєров просить залишити без розгляду.

Міноборони не підтримало законопроєкт про 150 днів на оновлення даних

Скріншот з сайту УП

Раніше повідомлялось, що в Україні можуть збільшити терміни оновлення даних у територіальних центрах комплектування для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів. Відповідну ініціативу нібито підтримало Міністерство оборони.

Варто зазначити, що станом на 25 червня свої дані у застосунку "Резерв+" оновили вже близько 2,3 мільйона українців. З них половина — придатні до військової служби.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявляла, що у застосунку "Резерв+" планується запровадити нові функції. Зокрема, українцям стане доступним онлайн-рекрутинг та навчання для військовозобов'язаних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 17:15