Фото: Генштаб ЗСУ

Міноборони підтвердило звільнення П'ятихаток на Запоріжжі: на скільки просунулися ЗСУ

Українські військові в ході контрнаступу звільнили населений пункт П'ятихатки Запорізької області. Загалом наші воїни за тиждень деокупували вісім населених пунктів на Запорізькому напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ "Таврія" було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки", — зазначила Маляр.

За її словами, загалом підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 кілометра квадратних.

Варто зауважити, що звільнення П'ятихаток є стратегічно важливим для наших захисників: це дозволить воїнам розширити плацдарм для подальшого наступу.

звілтнення П'ятихаток

Фото: карта DeepState

Крім того, посадовиця зауважила, що ЗСУ вдалося просунулися в глибину противника на декількох ділянках Бахмутського напрямку. Це попри те, що ворог докладав чимало зусиль, щоб зупинити просування наших військ на цьому відтинку фронту та перекинув туди додаткові підрозділи й збільшив кількість обстрілів.

"Загальна інтенсивність боїв на цьому напрямку минулого тижня знизилась, разом з тим тривали бої — відбулось 41 боєзіткнення та наші війська  просунулися в глибину противника на декількох ділянках", — зауважила Маляр.

Вона додала, що за минулий тиждень рашисти намагалися наступати на Лимано-Купʼянському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На сході противник здійснив більше ніж 5800 обстрілів та використав 277 022 боєприпасів.

Нагадаємо, декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 08:42