Фото: сайт Міністерства оборони України

Міноборони провело аудит у військових частинах: сума виявлених порушень щодо виплат "бойових" шокує

Аудитори міністерства оборони України виявили численні накази щодо виплат у військових частинах Київської, Житомирської, Хмельницької та Полтавської областей. Йдеться про суму в понад 186 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба міноборони.

Зазначається, що аудитори встановили факти безпідставних виплат додаткової грошової винагороди окремим військовослужбовцям. Відповідні накази виявлені у військових частинах на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Полтавщині.

"Фактично низка військовослужбовців перебували у пунктах постійної дислокації та виконували функціональні обов’язки, не пов’язані з веденням бойових дій, але отримували бойові доплати", йдеться у повідомленні. 

Усього таких порушень встановлено на загальну суму 186,6 мільйона гривень.

аудит міноборони виявив порушення на 186,6 млн грн

Інфографіка: міноборони України

За рішеннями Міністра оборони України, усі матеріали аудитів передано до правоохоронних органів для встановлення ступеня вини посадових осіб та відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, міністерство оборони заявило, що співпрацює з правоохоронними органами, щоб ліквідувати ризики проявів корупції під час закупівель для Збройних сил України, та одночасно запроваджує нову архітектуру закупівель відповідно до стандартів країн Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.02.2024 14:12