Фото: росЗМІ

Міноборони РФ звинуватило Україну у спробі прориву в Курській області: що відбувається у Росії

Міністерство оборони Росії офіційно звинуватило Збройні сили України у спробі прориву та атаці російських позицій у Курській області.

Таку заяву оборонне відомство РФ опублікувало у своєму Telegram-каналі.

Як запевняють росіяни, сьогодні вранці "300 українських захисників з 22-ї механізованої бригади ЗСУ за підтримки 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин" буцімто атакували позиції окупантів у районі села Ніколаєво-Дар'їно та хутора Олешня у Курській області.

За версією Міноборони країни-агресорки, тепер війська РФ для прикриття держкордону спільно з підрозділами прикордонних військ ФСБ Росії намагаються відбити атаку та підтягують свої резерви у регіон.

"У район бойового зіткнення висунулися резерви російського угруповання військ на Курському напрямку", – йдеться у повідомленні.

У ворожому Міноборони також звітують, що російська авіація нібито завдала ударів по "зосередженням живої сили та техніки ЗСУ" в районах населених пунктів Басівка, Журавка, Хотінь, Юнаківка, Біловоди, Храпівщина Сумської області.

Згідно з останніми даними оборонного відомства Росії, станом на 19:30, військові нібито відступили з Курської області. 

Реакція України

Водночас українська сторона наразі офіційних коментарів щодо ситуації у Курській області РФ не дає. Натомість джерела видання NV у розвідці повідомили, що до "прориву" в Курській області точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють у складі ЗСУ.

Нагадаємо, вранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресора повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 19:38