Фото: Міноборони

Міноборони ввело в експлуатацію перший дистанційно-керований бойовий модуль "ШаБля"

Міністерство оборони України ввело в експлуатацію  перший дистанційно-керований бойовий модуль "ШаБля". 

Про це повідомляє прес-служба міністерства. 

Зазначається, що допущено до експлуатації відразу три зразки модулів "ШаБля". Бойовий модуль застосовують для ведення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога.

Водночас у Міноборони наголосили, що завдяки командній роботі розробників та Акселератора Міноборони вдалось пришвидшити подолання перешкод на шляху допуску "ШаБлі" до експлуатації.

"Ми раді, що українську "ШаБлю" високо оцінюють не тільки наші воїни та в Міноборони, але й такі великі друзі України, як екс-прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон", — прокоментував лідер команди розробників.

Що відомо про бойовий модуль "ШаБля"

Автоматична турель "Шабля" для великокаліберного кулемета являє собою рухому платформу з можливістю установки АГС, ПКТ, ПКМ. Також на модуль передбачається встановлення відеокамери, тепловізора, далекоміра та іншої оптики. Даний модуль призначений для знищення живої сили і легкої бронетехніки. Перебуваючи в броньованому автомобілі, або дистанційно координуючи платформою, оператор залишається в безпеці. Максимально спрощена й надійна конструкція "Шаблі" передбачає швидкий ремонт та заміну.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зі Сполученими Штатами Америки домовилася про спільне виробництво зброї. Президент переконаний, що "це матиме глобальні позитивні результати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 11:22