Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони України

Міноборони запровадило нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

У Міністерстві оборони України запровадили нову та спрощену форму навчання для мобілізованих медиків. Окрім того, зміниться і процедура отримання офіцерського звання для них.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Відтепер отримати звання молодшого лейтенанта та повернутися служити на відповіднішу посаду можна лише за 40 днів. За цей час мобілізований медик пройде курси онлайн і 18 днів практичних занять у стінах Військово-медичної академії Збройних сил України.

"Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоби працювати на більш відповідній для себе посаді", — пояснила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

За її словами, нова форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача Медичних сил Збройних сил України. Вона необхідна для медичних працівників, які не закінчували військову кафедру та не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

У Міноборони розповіли, що на цей час очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків. При цьому заявки для запису на ці курси приймаються постійно. Наступний курс навчання стартує 8 квітня.

Бойові медики на фронті

Джерело: Міністерство оборони України

Джерело: Міністерство оборони України

Нагадаємо, наприкінці грудня постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ, що, порушуючи Женевські конвенції, Росія тримає в полоні близько 500 медичних працівників. Їх повинні звільняти, як тільки їхня допомога більше не потрібна військовополоненим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 21:55