Сергій Наєв. Джерело: Facebook-сторінка Об'єднаних сил ЗСУ

"Мінується щільно": як українські військові зміцнюють кордон на Півночі (відео)

Україна збільшує мінно-вибухові загородження на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні. Таке відбувається скрізь, де є загроза нападу агресора.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, який ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найзагрозливіших ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

"Нам немає різниці, чи це державний кордон з Республікою Білорусь чи з Російською Федерацією, — це наші вороги. Тож кордон мінується щільно, скрізь де є загроза нападу противника", — наголосив він.

Сергій Наєв додав, що кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов’язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом.

"Це потрібно для того, аби військовослужбовці вогнем своєї зброї й озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога здійснювати спроби розмінування мінних полів. Разом переможемо!" — підсумував командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Наєв заявляв, що українське військо єднається з країнами-партнерами щодо передачі тих технологій, того сучасного озброєння, яким українці б’ють ворога. За словами командувача Об’єднаних сил, системи протиповітряної оборони, які передали Україні, мають дуже високу ефективність стосовно своєчасного виявлення, супроводження та знищення засобів повітряного нападу. Це й IRIS-T, і Patriot, і Avenger, та багато інших систем зенітно-ракетних комплексів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 15:16