Фото ілюстративне зі соцмереж

Місто на Донеччині залишилося без світла через сильні обстріли: влада пояснила, чому повернути його неможливо

Покровськ Донецької області та навколишні населені пункти щодня перебувають під ворожими обстрілами. Через значні пошкодження енергетичних об'єктів, повернути світло у північній частині міста неможливо.

Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Там поінформували, що 18 вересня о третій годині ночі відбулася атака FPV-дроном, обійшлося без пошкоджень і постраждалих. Сьогодні ж приблизно о 09:25 ранку стався артилерійський обстріл східної частини міста, під час якого пошкоджено приватний будинок та господарчі споруди, без постраждалих.

"Унаслідок обстрілу 8 вересня через значні пошкодження енергетичних об'єктів відновити електропостачання північної частини міста неможливо", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, через бойові дії повністю знеструмлено місто Родинське. Відновлювальні роботи заплановані протягом доби.

У Покровській міській військовій адміністрації зазначили, що наразі залишатися на території громади небезпечно. Щоби записатись на потяг, який курсує з Павлограда, — необхідно зателефонувати за номером 0-800-300-101.

"Не нехтуйте правилами безпеки. Скористайтеся допомогою та перевезіть свої родини у безпечніші регіони України. Безкоштовно!", — долала місцева влада.

Як відомо, зараз Покровський напрямок є одним із найгарячіших на фронті. Там щодня відбувається майже третина від загальної кількості бойових дій за добу. Внаслідок ворожих обстрілів у місті регулярно зникає світло або водопостачання.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ситуація на фронті залишається складною. Загалом за минулу добу зафіксовано 187 бойових зіткнень. Найбільше з них відбулося на Покровському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 11:55