Скріншот із відео

Мітинг біля Ковельського ТЦК: у військкоматі заявили про російський слід

Мітинг перед будівлею Ковельського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки у суботу, 3 серпня, підтримувався та спрямовувався у "необхідному руслі" російськими спецслужбами. 

Про це повідомили у Волинському обласному ТЦК та СП.

"Проаналізовані факти та обставини випадку, який мав місце у м. Ковель 3 серпня засвідчує, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у "необхідному руслі" російськими спецслужбами через відповідні "інформаційні системи". На це вказують наступні методи їх роботи — емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори тощо", — йдеться у повідомленні.

Військові вважають, що конфлікт було повністю спровоковано. Головна мета — дискредитація влади та протидія заходам мобілізації. Відтак, ця ситуація, як зауважують у ТЦК, матиме правові наслідки для тих, "хто підбурював громадян до протиправних дій, та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь".

"Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками. Тільки біда в тому, що вони віртуальні, а люди, які вчора чинили спротив і перешкоджали законним діям влади — реальні (тож і відповідальність буде реальна, а не віртуальна). Ситуація повністю спровокована з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації, перешкоджанню законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, які матимуть відповідні правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь", — зазначили у ТЦК.

мітинг біля тцк у Ковелі

Фото: Волинський обласний ТЦК та СП

У військкоматі наголосили, що представники ТЦК та СП не здійснюють затримання громадян України у зв’язку з виявленими адміністративними правопорушеннями, які діють у відношенні громадян України віком від 18 до 60 років та підпадають під мобілізацію. Зазначені заходи (затримання та доставка таких громадян до ТЦК та СП) здійснюються виключно представниками Національної поліції.

Що відомо про мітинг біля ТЦК у Ковелі

Ввечері 3 серпня в Ковелі Волинської області через затримання декількох хлопців на блокпосту люди організували мітинг під будівлею місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Зокрема, на Шацькому блокпосту працівники ТЦК забрали декількох хлопців, після чого в Ковелі люди організували мітинг під будівлею місцевого військкомату.

Очевидці розповіли, що у хлопців забрали телефони та ключі від машини. Обурені люди влаштували мітинг біля будівлі територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Свідки стверджують, що після конфлікту працівники територіального центру комплектування відпустили затриманих хлопців. Відео протестів, які тривали до пізньої ночі, поширили в соціальних мережах.

Нагадаємо, 3 серпня в Одесі спалахнула бійка між цивільними та військовими Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Зокрема, група жінок намагалася "відбити" чоловіка у представників військкомату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.08.2024 15:59