Спроба незаконного ввезення мобільних телефонів. Джерело: Закарпатська митниця

Митники вилучили майже 600 телефонів на українсько-словацькому кордоні (фото)

На українсько-словацькому кордоні у Закарпатській області митники вилучили майже 600 незаконно ввезених телефонів. За попередньою оцінкою, загальна вартість прихованої техніки — близько 20 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської митниці. Сучасні ґаджети намагалися завезти на митну територію України рейсовим автобусом, приховавши за панелями й обшивкою автобуса. За версією митників, таким чином спробували уникнути декларування й оподаткування на кордоні.

"Водій рейсового автобуса під час проходження митного контролю запевняв інспекторів-пошуківців про відсутність товару, що підлягає декларуванню та сплаті митних платежів, а також, що не переміщує через кордон приховані речі. Але ретельна перевірка салону автобуса показала "нещирість" перевізника, який практично «нашпигував» усі доступні конструктивні порожнини транспортного засобу новенькими мобільними телефонами різних марок та моделей", — йдеться в повідомленні.

За словами митників, щоби до них добратися, їм довелося демонтувати декоративні панелі та обшивку в салоні автобуса. Серед айфонів виявилася значна кількість останньої моделі — iPhone 15 Pro Max.

На водія складуть протоколи про порушення митних правил. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію.

Схованка для незаконно ввезених телефонів

Схованка для незаконно ввезених телефонів. Джерело: Закарпатська митниця

Загалом, Державна прикордонна служба України останнім часом повідомляє, що в Україні частішають випадки незаконного ввезення IPhone 15 Pro Max. Прикордонники активно вилучають незадекларовану техніку. Зокрема, у вересні зафіксували чотири такі спроби на майже 2,8 мільйона гривень в пунктах пропуску "Рава-Руська", "Шегині" та "Порубне".

Нагадаємо, що навесні одеські митники запобігли вивезенню з України скрипки Страдіварі. Українець намагався перевезти інструмент до Болгарії. Чоловік під час проходження митного контролю намагався проїхати через "зелений коридор". Він запевняв, що він не має товарів, які вимагають письмового декларування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.10.2023 19:49