Фото: demaskiert-podcast.de

Міжнародна федерація фехтування скасувала рукостискання через патріотичний вчинок Харлан

Міжнародна федерація фехтування прийняла рішення замінити традиційне рукостискання між спортсменами на привітання на відстані. Це сталося після того, як українка Ольга Харлан відмовилась від традиційного ритуалу після перемоги над російською фехтувальницею Анною Смірновою.

Про це повідомляє на La Repubblica.

Про зміну правил оголосили під час прес-конференції. Рішення дозволить українським спортсменам не наближатись до росіян, навіть коли останні змагаються під нейтральним прапором.

Нагадаємо, українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смірнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

На вчинок суддів під час змагань різко відреагувало українське суспільство. Також на критику нарвався й міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт — українці засудили його через відсутність серйозної реакції на рішення щодо Харлан. Водночас він розповів, що Міжнародна федерація фехтування заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути руку росіянам і білорусам під нейтральним прапором. 

28 липня Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.07.2023 11:30