Фото: ТСН

Мобілізація з 18 років: Комітет відхилив правку до законопроекту

У вівторок, 26 березня, Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки відхилив правку до законопроекту про мобілізацію, яка передбачала мобілізацію з 18 річного віку.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко

"Комітет з нацбезпеки тільки що відхилив правку, яка могла привести до примусової мобілізації з 18 річного віку", — написав він у Telegram.

Раніше повідомлялося, що в новому законопроекті про мобілізацію (№10449) є норма, яка дозволить мобілізувати чоловіків з 18 років.

Скріншот сторінки Олексія Гончаренко

Скріншот сторінки Олексія Гончаренко

Варто зазначити, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув понад 870 правок до законопроекту про мобілізацію. 

Своєю чергою народний депутат України, заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв вважає, що наразі складно прогнозувати, коли буде ухвалений законопроект про мобілізацію, оскільки він містить 4,2 тисячі правок. Крім того, різні положення документа починають діяти в різний час.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно заявив, що на сьогодні немає потреби мобілізувати 500 тисяч осіб. За його словами, такий масштаб мобілізації не вважається обов’язковим з огляду на ротації, які відбуваються на передовій, і надходження озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 20:05