Фото: Pixabay

Мокрий сніг, місцями з дощами: Наталка Діденко розповіла, що чекати від погоди на вихідних

У вихідні, 20 та 21 січня, на території України очікується температура повітря від -10°C до +4°C. Подекуди прогнозується мокрий сніг, місцями з дощем.

Про це інформує синоптик Наталка Діденко.

У ніч на 20 січня температура повітря становитиме -2...-8°C, на крайній півночі місцями до -10°C. Водночас на Півдні та південному сході 0...+4°C.

У суботу у більшості областей України прогнозується від -3...+1°C, на південному сході буде тепло: на Запоріжжі, Донеччині та Луганщині чекаємо температуру +2...+4°C.

Мокрий сніг, місцями з дощем, очікується у центральних областях, на Півдні та південному сході. На Півночі, Заході України 20-го січня без істотних опадів, а в західних областях навіть ймовірні сонячні прояснення.

Натомість у Києві у суботу, 20 січня, буде без опадів, дещо похолоднішає: вночі -4...-6°C градусів, вдень -1...-3 °C. На дорогах ожеледиця, буде слизько.

У неділю, 21 січня, в Україні переважатиме холодна погода, проте серйозних опадів не передбачається.

"Хіба що на Полтавщині, Дніпропетровщині, Черкащині та у Кропивницькому з районами можливий невеликий сніг", прогнозує Діденко.

Синоптик передбачає підвищення температури повітря вже від середи, 24-го січня. А наступне похолодання, за попередніми прогнозами, прийде із 28-го січня.

"Зима триває, це її час, тому уважно та із розумінням ставимося до сезонних законів та правил. Навіть якщо якась погода не всім до вподоби", зауважила експерт.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 19.01.2024 13:53