Фото ілюстративне. Джерело: міністерство оборони Республіки Білорусь

Моніторингова група: Білорусь перекинула військових і техніку до кордону з Литвою

У литовське прикордоння було перекинуто тактичну групу збройних сил Республіки Білорусь. Наразі вона не створює загрози для сусідньої держави.

Про це у Telegram-каналі повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За інформацією джерела, 31 серпня на станції Заслоново формувався ешелон з технікою 19-ї механізованої бригади ЗС РБ (в/ч 71327). 1 вересня ешелон був помічений на околицях Мінська, він рухався у західному напрямку.

Також 1 вересня о 15:30 ешелон прибув на станцію Гудогай (Островецький район Гродненської області). Станція розташована за сім кілометрів від кордону з Литвою.

"До кордону з Литвою було перекинуто тактичну групу 19-ї омбр у складі: до двох мотострілецьких рот (14 БМП-2, дві медичні машини "Мул"), танкова рота (10 танків Т-72Б, один БРЕМ-1), одна мінометна батарея (6 120-мм міномета 2С12 "Сани"), автомобільна техніка та інше. Всього 38 одиниць техніки та приблизно 250 осіб особового складу", — пише "Гаюн".

Моніторингова група також підкреслила, що наразі підрозділи білоруської армії не створюють військової загрози для Литви.

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи ризикне вступити у війну проти України, він занадто побоюється за свій режим. Проте Мінськ може відволікти та розтягнути українські сили.

Нагадаємо, раніше речник білоруського міністерства закордонних справ Анатолій Глаз запевнив, що його країна не отримувала "офіційних звернень" від Києва із закликом відвести війська від спільного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.09.2024 21:27